Ringstead play park makeover gets funding

Ringstead Community Group has been awarded �50,000 towards the cost of the project by Wren

Ringstead Community Group has been awarded �50,000 towards the cost of the project by Wren

0
Have your say

Residents of Ringstead are celebrating after a much-needed makeover for the village park received the funds needed to go ahead.

Two years ago, people living in Ringstead formed a community group with the aim of creating more of a community spirit in the village and, at the same time, raising funds for improvements to facilities in the village and the environment by organising social activities and events.

Top of the wish list for improvements was the village park, which was looking rather tired with a couple of old swings that had been installed in the Sixties and a climbing frame.

Villagers felt uninspired by the park and were invited to complete a survey to tell the community group what they wanted from their play park.

A consultation meeting was held to discuss the various ideas and suggestions from residents, the school and pre-school, and village groups.

In order to fund the improvements and buy the new equipment, the group organised various fundraising events including a summer fete, a hog roast, a fun run and tidy days.

In a further bid to boost the amount raised by the group to pay for the improvements on the wishlist, a couple of members began applying for grants from various bodies.

Earlier this year, Ringstead Community Group was awarded £50,000 towards the cost of their project from Wren, which went a long way towards the total cost, and two months later East Northamptonshire Council’s Community Facilities Fund awarded the remaining £27,000 of matched funding required to complete the project.

Group member Libby Bowness said: “All systems are go. The equipment is on order so watch this space for the new, exciting new play park to be revealed in the spring of 2015.

“Ringstead Community Group would like to say a very big thank you to both Wren and East Northamptonshire Council for their support and funding towards our project, which could not have happened without their help.”