Flats to be built on former pub site

The former site of the Prince of Wales pub in Croyland Road, Wellingborough, which will now be developed into a residential care scheme of flats for disabled adults
The former site of the Prince of Wales pub in Croyland Road, Wellingborough, which will now be developed into a residential care scheme of flats for disabled adults
1
Have your say

Councillors have unanimously backed plans to build a residential care scheme of flats for disabled adults on a former pub site in Wellingborough.

Members of Wellingborough Council’s planning committee voted at a meeting tonight (Wednesday, August 8) to approve plans for the scheme on the former Prince of Wales site in Croyland Road, which has now been demolished.

The site is on the corner of Croyland Road and Monks Way and the pub had been sitting boarded up for some time.

Papers on the plans say it was sold by the brewery as it was “no longer a viable business”.

The new residential care scheme will be a part two-storey and part three-storey building consisting of 25 self-contained flats - 23 one-bedroom flats and two two-bedroom flats.

Council documents say the understanding is that the facility will be taken over by housing association Wellingborough Homes once it is completed.

Discussing the plans, cllr Peter Morrall said there were “a number of people that could benefit tremendously” from the new scheme.

He said: “It has been a near derelict site for quite some time, also two previous planning applications have come and gone - this one looks like a go-er.”

Cllr Malcolm Waters said: “I certainly look forward to the brand new building.”

Cllr Andrew Scarborough said: “Overall this is a scheme very well designed for its site, there are a number of pleasing elements to it.”

Council leader Paul Bell, who is on the committee, said the proposal meant the local authority did not have to make efforts to do a compulsory purchase of the derelict pub site.

He said: “The only concern I have is I would like to see a condition that you put in electric or some form of gate to stop people just parking in there.”

Councillors voted unanimously to approve the plans, subject to a redesign of the car parking arrangements and a condition that there must be a gate to the car park.